ĽUTINA: Počas odpustu posvätia 10 miniatúr drevených chrámov a nástenné mozaiky

15.08.2013 Sabinov

Ľutina 15. augusta (TASR) - Počas tohto víkendu (17. – 18. 8.) sa v obci Ľutina, okres Sabinov, stretnú gréckokatolícki veriaci na archieparchiálnej odpustovej slávnosti. Počas slávnosti budú posvätené miniatúry drevených chrámov a nové mozaiky.
"V sobotu prešovský arcibiskup Ján Babjak SJ posvätí ďalších 10 miniatúr drevených chrámov v miniskanzene v areáli baziliky minor. Po liturgii, ktorá začína o 18.00 h, vladyka Ján Babjak SJ posvätí v bazilike minor nové veľké nástenné mozaiky troch blahoslavených biskupov mučeníkov Pavla Petra Gojdiča, Vasiľa Hopka, Teodora Romžu a rehoľného kňaza Metoda Dominika Trčku, mozaiku blahoslaveného Jána Pavla II., mozaiku Božieho milosrdenstva, Svadby v Káne Galilejskej a milosrdného Samaritána," informoval hovorca Gréckokatolíckeho arcibiskupského úradu v Prešove Ľubomír Petrík.
Dodal, že v nedeľu kazateľom na liturgii o 10.00 h bude kardinál Jozef Tomko, emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov, a hlavným slúžiacim vladyka Peter Rusnák, bratislavský eparchiálny biskup.
 

Vyberte región